Приготувати бездріжджовий хліб із житнього борошном цілком можливо. Цей тип борошна дає важке, клейке тісто і дуже важливо при цьому забезпечити наявність інгредієнтів, які додадуть повітря. По-перше, це кефір із содою, по-друге, це додавання певної кількості пшеничного борошна. Готовий виріб виходить низькопористий, з щільною кіркою. Після випікання обов’язково даємо буханці повністю охолонути, щоб м’якуш стабілізувався і остаточно оформився.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 500 мл
- Масло рослинне – 50 мл
- Житнє сіяне борошно – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Житні висівки – 50 гр.
- Вівсяні пластівці ( «4 злаку») – 50 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль велика – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування житнього бездріжджового хліба в хлібопічці в домашніх умовах. Першим справу просіваємо борошно: і житнє і пшеничне.
В чашу хлібопічки закладаємо по черзі спочатку рідкі інгредієнти, а потім сухі. Отже, вливаємо вказану кількість кефіру і рослинного масла. Потім поверх висипаємо просіяне житнє борошно, соду, просіяне пшеничне борошно, висівки, сіль, цукор і пластівці.
Від загальної кількості пластівців залиште трохи для посипання. Ставимо чашу в хлібопічку і вибираємо програму випічки цільнозернового хліба. Вага буханця – 1 кілограм. Ступінь піджареної скоринки – середня. Натискаємо кнопку старту.
Після етапу замісу посипаємо поверхню тіста залишеними пластівцями і більше не відкриваємо кришку.
Після звукового сигналу про готовність чашу з готовим хлібом витягуємо з приладу і обережно перевертаємо, щоб дістати буханець. Кладемо хліб на решітку і повністю охолодити.
Приємного апетиту!
Бездріжджовий хліб в хлібопічці Житній хліб без солоду в хлібопічці Житній хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на кефірі в хлібопічці