Рецепт призначений для любителів житнього хліба в хлібопічці Редмонд в домашніх умовах. Цікаво те, що не у кожної моделі хлібопічки Панасонік є програма для такого хліба, тому використовуємо більш популярного виробника. У цьому рецепті житній хліб випікається на програмі «Французький». Випічка займає 6 годин, але результат вас порадує. Хліб буде м’яким, пористим, добре пропеченим і з хрусткою, як у багета, скоринкою.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Житнє обдирне борошно – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 300 мл
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- квасне Сусло – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати житній хліб в хлібопічці Редмонд в домашніх умовах. Спочатку підготуйте всі продукти для випічки житнього хліба.
Всі продукти укладайте в хлібопічку у зазначеному порядку, інакше вийде інший хліб. Відміряйте інгредієнти мірною ложечкою і на електронних вагах. Насипте в чашу цукор.
Потім насипте сухі дріжджі.
В будь-яку ємність налийте воду домашньої температури і розчиніть в ній квасне сусло.
Потім сусло перелийте в чашу.
Потім налийте в чашу соняшникову олію. Якщо вам не подобається масляниста текстура хліба, можете олія не додавати.
Відміряйте на вагах вказане в рецепті кількість житнього і пшеничного борошна.
Борошно просійте через сито відразу в чашу.
Таким чином на дні чаші будуть сухі інгредієнти, поверх їх вода з суслом і все покрите борошном.
Чашу з інгредієнтами помістіть в хлібопічку і закрийте кришку. Встановіть програму «Французький». Розмір буханки і колір скоринки на цій програмі встановлювати не треба. Час випічки буде встановлено за замовчуванням – 6 годин. Увімкніть кнопку «Старт/Стоп».
Після сигналу про закінчення програми спечену хлібину вийміть з чаші. Скоринка зверху іноді осідає, але це тільки єдиний мінус такого хліба. Буде добре повністю пропеченим і з хрусткою скоринкою.
Остудіть хліб на решітці і під рушником, а краще залиште його на ніч.
На ранок житній хліб з хлібопічки Панасонік можете нарізати на скибочки і подавати до столу.
Вдалою і смачної випічки!
Житній хліб без солоду в хлібопічці Житній хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на воді в хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці