Такий соус хороший до будь-якої страви з м’яса. У нього кисло-солодкий смак з ароматом каррі і пікантним акцентом часнику. Перець чилі можна використовувати як свіжий, так і сушений. Зберігаємо приготований ткемалі тільки в холодильнику.
Інгредієнти: на .
- Слива синя – 750 гр.
- Каррі – 10 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 0.5 ст. л.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати зі слив ткемалі з каррі легко! Сливи перебрати, дефектні плоди викинути. Промиваємо і обсушуємо відібрані сливи. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо.
Сливи розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки. Складаємо очищені сливи в каструлю або вогнетривку широку миску.
На сливи висипаємо нарізаний великими шматками часник. З чилі виймаємо насіння. Шкірку нарізаємо крупно і також кладемо її в каструлю до сливам.
Висипаємо в каструлю сіль, цукровий пісок і каррі.
Заглибним блендером подрібнюємо інгредієнти до отримання практично однорідної маси. Ставимо ємність на плиту і доводимо до кипіння. При низькій температурі плити і періодичному помішуванні варимо ткемалі протягом півгодини.
Готовий соус виливаємо в чисту суху банку, закриваємо кришкою і даємо охолонути. Остиглий соус прибираємо на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!
Сливи на зиму