Компот-асорті із слив і яблук помітно відрізняє яскравий смак і чудовий аромат цих фруктів, що буде у вас альтернативою магазинного соку з різними консервантами. По цьому рецепту готується компот без стерилізації, тому для нього вибирають щільні і зрілі фрукти, щоб вони зберегли свою текстуру в напої. Їх можна потім використовувати як начинку до домашньої випічки. Сливу вибирають будь-якого кольору, що визначає тільки колір напою, а не видаляють кісточку, адже вона дає компоту особливий присмак.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Слива синя – 400 гр.
  • Яблука – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот із слив і яблук без стерилізації на 3-літрову банку на зиму легко! Для компоту 3-літрові банки заздалегідь потрібно ретельно помити з харчовою содою і простерилізувати будь-яким способом. Кришки потрібно прокип’ятити протягом 5 хвилин.

Поставити в каструлі воду для першої заливки компоту.

Яблука для компоту помити, потім швидко, щоб не потемніли, нарізати скибочками будь-якої товщини і укласти в підготовлені банки.

Вибрані для компоту сливи очистити від плодоніжок, добре помити під проточною водою і укласти в банки поверх яблучних скибочок.

Закипілої до цього часу водою, залити яблука і сливи в банках, до самого верху. Потім банки прикрити прокип’яченими кришками і залишити на 10-15 хвилин для настоювання.

Через 15 хвилин воду з банок перелити через спеціальну кришку в ту ж каструлю, розчинити в ній розрахована кількість цукру з лимонною кислотою і зварити сироп. Сироп покіпятіть 2-3 хвилини і потім повторно залити їм фрукти в банках.

Компот відразу закатати кришками і перевірити герметичність закупорки. Потім банки поставити на кришки і на 10-12 годин накрити будь «шубою». Охолоджений компот із слив і яблук добре зберігається в будь-якому темному місці навіть при домашньої температурі.

Вдалих і смачних заготовок!

Компот з яблук на зиму Компот із слив без стерилізації Компот із слив і яблук Компот із слив на 1 літрову банку Сливи на зиму