Неймовірно красиве і апетитне блюдо! Зару біляш по-татарськи стане прикрасою святкового столу і приємно порадує гостей. Оригінальне, приголомшливо смачне блюдо, з соковитою ароматною начинкою! Просто смакота!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Кефір – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 15 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Яловичина – 600 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт зур біляша по-татарськи в духовці гранично простий! У глибокій ємності змішуємо кефір, сметану, борошно і сіль. Ретельно все перемішуємо і формуємо еластичне тісто. Даємо йому відпочити 30 хв.
У цей час нарізаємо кубиками м’ясо яловичини.
Картоплю чистимо та миємо. Ріжемо його квадратиками.
Цибулю чистимо від лушпиння нарізаємо його також, як картоплю.
З’єднуємо яловичину, картоплю і цибулю. Солимо і приправляємо за смаком.
Тепер готове тісто ділимо на дві частини. Одна повинна бути приблизно 150-170 гр. Більшу частину розгортаємо в коржик і викладаємо її на дно промазаної рослинним маслом форми. Краї тіста загинаємо по бортику.
З залишився тесту також розкачуємо корж-прикраса, а також робимо невелику кульку.
У форму на тісто кладемо начинку, накриваємо коржем-прикрасою, робимо в серединці отвір і закриваємо його кулькою з тіста. Ставимо в духовку запікатися на 2,5 години при 180 градусах. Через 40 хв. Знижуємо температуру до 150, відкриваємо кришку-прикраса і вливаємо трохи бульйону.
Приємного апетиту!
Біляші Біляші без дріжджів Біляші в духовці Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом і картоплею Біляші на сметані