З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом дуже смачної домашньої випічки, приготовленої в духовці. Зур біляш виходить соковитим і досить апетитним. Чудовий варіант для сімейного чаювання. Приготуйте, і ваші домашні будуть в захваті.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Кефір – 150 мл
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Для начинки: –
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Бульйон з яловичини – 200 мл
  • Яловичина – 600 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Картопля – 700 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Рецепт зур біляші з м’ясом і картоплею в духовці простий у приготуванні! В глибоку ємність, додайте сметану, кефір і сіль. Гарненько перемішайте. Поступово просіяти пшеничне борошно і розпушувач. Замісіть м’яке еластичне тісто.

Яловичину вимийте, обсушіть і наріжте дрібним кубиком. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Картоплю вимийте, а потім очистіть від шкірки овочечисткою, і наріжте дрібним кубиком. Начинку викладіть в глибоку миску. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре перемішайте.

Тісто розділіть навпіл, одну частину розкачайте і викладіть у форму, застелену пекарським папером.

Після чого рівномірно розподіліть приготовану начинку. Влийте яловичий бульйон. Тісто розділіть навпіл і також розкачайте. Накрийте зверху начинку і гарненько защепіть бортики.

З невеликого шматочка тіста зробіть прикраса.

Викладіть поверх пирога.

Форму поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікайте зур біляш 1 годину 20 хвилин.

Готовий пиріг вийміть з духовки і змастіть поверхню вершковим маслом.

Трохи остудіть зур біляш і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Біляші без дріжджів Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом на кефірі Біляші на кефірі без дріжджів Біляші на сметані