З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом дуже смачної домашньої випічки, приготовленої в духовці. Зур біляш виходить соковитим і досить апетитним. Чудовий варіант для сімейного чаювання. Приготуйте, і ваші домашні будуть в захваті.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Кефір – 150 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Бульйон з яловичини – 200 мл
- Яловичина – 600 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Картопля – 700 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Рецепт зур біляші з м’ясом і картоплею в духовці простий у приготуванні! В глибоку ємність, додайте сметану, кефір і сіль. Гарненько перемішайте. Поступово просіяти пшеничне борошно і розпушувач. Замісіть м’яке еластичне тісто.
Яловичину вимийте, обсушіть і наріжте дрібним кубиком. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Картоплю вимийте, а потім очистіть від шкірки овочечисткою, і наріжте дрібним кубиком. Начинку викладіть в глибоку миску. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре перемішайте.
Тісто розділіть навпіл, одну частину розкачайте і викладіть у форму, застелену пекарським папером.
Після чого рівномірно розподіліть приготовану начинку. Влийте яловичий бульйон. Тісто розділіть навпіл і також розкачайте. Накрийте зверху начинку і гарненько защепіть бортики.
З невеликого шматочка тіста зробіть прикраса.
Викладіть поверх пирога.
Форму поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікайте зур біляш 1 годину 20 хвилин.
Готовий пиріг вийміть з духовки і змастіть поверхню вершковим маслом.
Трохи остудіть зур біляш і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Біляші без дріжджів Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом на кефірі Біляші на кефірі без дріжджів Біляші на сметані