Як варіант абрикосового варення часточками без варіння вам пропонується заготовити абрикоси відразу в баночках і в цукровому сиропі. Велика кількість цукру і лимонна кислота зроблять заготівлю варенням, а не компотом, і будуть хорошими консервантами. Варення не стерилізується і добре зберігається тривалий час. Розрахунок інгредієнтів представлений на півторалітрову банку варення. Щоб воно вийшло красивим, виберіть щільні, зрілі і великі абрикоси.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Абрикоси – 10 шт.
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Вода – 800 мл
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати абрикосове варення часточками без варіння? Вибрані для такого варення абрикоси добре промиваємо холодною водою. Потім за допомогою гострого ножа, розрізаємо кожен абрикос на половинки і видаляємо кісточки. Заздалегідь промиваємо банки з харчовою содою і стерилізуємо їх будь-яким способом. Кришки кип’ятимо. Підготовлені абрикоси щільно укладаємо в банки розрізом донизу.

В окремій каструльці кип’ятимо чисту воду. Потім заливаємо окропом абрикоси в банках, прикриваємо їх кришками і залишаємо на 20 хвилин.

Після закінчення цього часу, воду з банок зливаємо в ту ж каструльку і вимірюємо її кількість. Потім у воду насипаємо цукор і лимонку з розрахунком на одну банку, згідно наведеного рецептом. Варимо сироп.

заливаємо Киплячим сиропом повторно абрикоси в банках і відразу герметично закорковуємо. Потім банки ставимо на кришки і на ніч накриваємо їх махровим рушником.

За цей час абрикоси добре просочаться цукровим сиропом і залишаться цілими і красивими.

Смачних і вдалих заготовок!

Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Абрикосове варення часточками на зиму Варення Варення з абрикосів з лимонною кислотою Варення з абрикосів на зиму