Для тих, хто любить все натуральне і з максимальним вмістом вітамінів і у кого недостатньо часу для варіння варення, пропонується самий простий і швидкий рецепт заготівлі абрикосів на зиму. Так як в абрикосах мало кислоти, то до них додаються цитрусові, які надають особливий аромат і підвищують збереження десерту. Щоб цей «живий» десерт не заграє і відмінно зберігся кілька місяців, цукор додається в пропорції до абрикосам 1:1 і навіть 2:1. Зберігають таку заготовку тільки в стерильних баночках в холодильнику.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Абрикоси (без кісточки) – 2 кг
- Цукор-пісок – 3 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати абрикоси протерті з цукром без варіння на зиму? Ретельно промийте абрикоси і витріть їх насухо кухонним рушником, так як вода сприяє бродінню. Потім абрикоси розріжте на половинки і видалити кісточку.
Цитрусові промийте теплою водою і зі щіточкою. Опустіть їх на 1 хвилину в окріп, щоб з цедри пішла вся гіркота.
Наріжте їх разом з шкіркою невеликими шматочками і видаліть кісточки.
Підготовлені абрикосові половинки разом з шматочками лимона і апельсинів перекладіть в чашу кухонного комбайна або блендера.
Подрібніть ці фрукти до однорідного і без дрібних шматочків, стану. Бажано це зробити пару разів, перемішуючи масу ложкою, щоб подрібнення було рівномірним.
Приготоване фруктове пюре перелийте в суху глибоку миску і насипте до нього розраховану кількість цукру.
Потім дерев’яною ложкою, пюре з цукром добре перемішайте, щоб він повністю розчинився. Протерті з цукром абрикоси готові. Розлийте цей десерт в сухі стерильні баночки, герметично закупорьте і відразу поставте на зберігання в холодильник або інше холодне місце.
Смачних і вдалих заготовок!
Абрикоси без варіння на зиму з цукром Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Абрикосове варення з лимоном і апельсином Варення