Для тих, хто любить все натуральне і з максимальним вмістом вітамінів і у кого недостатньо часу для варіння варення, пропонується самий простий і швидкий рецепт заготівлі абрикосів на зиму. Так як в абрикосах мало кислоти, то до них додаються цитрусові, які надають особливий аромат і підвищують збереження десерту. Щоб цей «живий» десерт не заграє і відмінно зберігся кілька місяців, цукор додається в пропорції до абрикосам 1:1 і навіть 2:1. Зберігають таку заготовку тільки в стерильних баночках в холодильнику.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Абрикоси (без кісточки) – 2 кг
  • Цукор-пісок – 3 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Як приготувати абрикоси протерті з цукром без варіння на зиму? Ретельно промийте абрикоси і витріть їх насухо кухонним рушником, так як вода сприяє бродінню. Потім абрикоси розріжте на половинки і видалити кісточку.

Цитрусові промийте теплою водою і зі щіточкою. Опустіть їх на 1 хвилину в окріп, щоб з цедри пішла вся гіркота.

Наріжте їх разом з шкіркою невеликими шматочками і видаліть кісточки.

Підготовлені абрикосові половинки разом з шматочками лимона і апельсинів перекладіть в чашу кухонного комбайна або блендера.

Подрібніть ці фрукти до однорідного і без дрібних шматочків, стану. Бажано це зробити пару разів, перемішуючи масу ложкою, щоб подрібнення було рівномірним.

Приготоване фруктове пюре перелийте в суху глибоку миску і насипте до нього розраховану кількість цукру.

Потім дерев’яною ложкою, пюре з цукром добре перемішайте, щоб він повністю розчинився. Протерті з цукром абрикоси готові. Розлийте цей десерт в сухі стерильні баночки, герметично закупорьте і відразу поставте на зберігання в холодильник або інше холодне місце.

Смачних і вдалих заготовок!

Абрикоси без варіння на зиму з цукром Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Абрикосове варення з лимоном і апельсином Варення