Цілий інжир відправляється в чашу мультиварки, засипають цукром і залишається на три години. Варення готується протягом години, після чого розливають по банках і закочується, або відразу ж подається до столу.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Інжир свіжий – 10 – 12 шт.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з інжиру в мультиварці? Спочатку свіжий інжир ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо його на паперовому рушнику. Зрізаємо хвостики з кожної ягоди. При бажанні, можна розрізати ягоди на кілька частин.

Перекладаємо інжир в чашу мультиварки.

Засипаємо його цукровим піском і залишаємо мінімум на три години при кімнатній температурі, щоб плоди виділили сік і вийшов сироп. Найкраще залишити на ніч.

Готуємо варення в режимі «Випічка» і встановлюємо таймер на одну годину.

Через це час, інжир має стати напівпрозорим і м’яким, а сироп вийти густим. Готовність можна перевірити, капнувши краплю на блюдце. Якщо вона не буде розтікатися, то варення готове.

Перекладаємо гаряче варення в заздалегідь простерилізовані банки і закатуємо кришками. Зберігаємо в темному прохолодному місці і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Варення Варення з інжиру