Заготівлю використовують не тільки як повноцінний десерт: абрикоси можна додавати в торти і випічку в якості начинки або прикраси, так як вони виходять дуже яскравими і красивими, а просочують сиропом коржі.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Абрикоси (без кісточок) – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Лимонна кислота – 0.33 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування абрикосів в сиропі з лимонною кислотою на зиму. Абрикоси для майбутнього сиропу слід вибирати дуже ретельно. Гнилі і зіпсовані плоди відразу відкладаємо. Залишаємо тільки стиглі і не занадто м’які абрикоси. Промиваємо їх проточною водою і насухо обтираем.

Розрізаємо всі плоди на дві половинки і виймаємо кісточки. Тепер приступаємо до підготовки банок. Їх необхідно спочатку очистити і промити, а потім відправити на стерилізацію. У підготовлені банки викладаємо абрикоси. Очищену воду вливаємо у чайник і доводимо до кипіння. Заливаємо окропом плоди в ємностях.

Щоб абрикоси прогрілися, накриваємо їх кришками. Зверху розстилаємо рушник. Через 10 хвилин зливаємо рідину з банки в каструлю, при необхідності додаємо 100 мл очищеної води. Доводимо настій до кипіння на плиті. Знову заливаємо його в банки і залишаємо на 10 хвилин під кришкою і рушником.

Всипаємо в каструлю лимонну кислоту і цукор. Виливаємо до інгредієнтів настій з банок. Знову доводимо рідину до кипіння.

Заливаємо сироп у банки і закочує їх. Тепер ємності слід перевернути і укутати ковдрою. Коли абрикоси в сиропі охолонуть, переносимо їх на зберігання в комору.

Приємного апетиту!

Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів азербайджанською Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів з лимонною кислотою Варення з абрикосів на зиму Варенье