Варення з абрикосів називають бурштиновим, звичайно ж, з-за дивного кольору, схожого з унікальним каменем – бурштином. Готується це ласощі не так вже і складно, тому обов’язково порадуйте сім’ю ці прекрасним кольором, смаком і ароматом варенням.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Консервовані персики – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 0.5 склянки

Процес приготування:

Готувати бурштинове варення з абрикосів легко! Абрикоси і персики миємо, обсушуємо на кухонному рушнику. Нарізаємо фрукти на довільні шматочки, попередньо видаливши кісточку.

В глибоку каструлю висипаємо нарізані абрикоси і персики, засипаємо їх цукром, додаємо воду.

Доводимо фрукти до кипіння на середньому вогні. Потім зменшуємо вогонь і варимо ще півгодини до загустіння.

Готове варення розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, ставимо в прохолодне місце. не забудьте залишити трохи бурштинового варення з абрикосів собі на пробу!

Абрикоси на зиму Абрикосове варення часточками на зиму Варення Варення з абрикосів на зиму Королівське варення з абрикосів