Лінива ачма з сиром виходить дуже ніжною і ароматною всередині. Страва ідеально підходить для ситного домашнього сніданку. Здивуйте рідних оригінальним рецептом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лаваш – 2 шт.
  • Сир – 400 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати ліниву ачму з лаваша з сиром в духовці? Форму для випікання відразу обмазуємо рослинним маслом. Викладаємо один лист тонкого лавашу.

Яйця збиваємо з кефіром. У рідку масу опускаємо другий лист лавашу, попередньо розірваний на дрібні шматочки.

У форму з лавашем рівномірно викладаємо сир, тертий сир і просочені до яєчно-кефірної суміші шматочки. Трохи сиру і рідкої суміші залишаємо для верхнього шару.

Закриваємо блюдо краями першого лаваша.

Зверху поливаємо залишками кефіру і яйця, посипаємо невеликою кількістю сиру.

Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Даємо ачме трохи охолонути, потім розрізаємо на порційні шматочки. За бажанням, можна прикрасити свіжою зеленню. Готово, можна подавати до столу!

Ачма з лаваша Ачма з лаваша в духовці Ачма з лаваша з кефіром Лінива ачма з лаваша