З різноманітних рецептів аджики ця варто окремо: вона злегка жирна і ароматна завдяки додаванню волоських горіхів і кориці. Справжня гостра грузинська аджика з зеленню і хмелі-сунелі зігріє взимку, її можна додавати по чайній ложці майже у всі несолодкі страви.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Волоський горіх – 300 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 300 гр.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 100 гр.
  • Кориця – 10 гр.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – 200 гр.
  • Коріандр – 70 гр.
  • Перець чилі – 2 шт.

Процес приготування:

Рецепт приготування аджики грузинської гострої смачний! Гострий перець помити і дати потрібну кількість.

Пропустити стручки перцю через м’ясорубку.

Горіхи відважити, прокрутити в м’ясорубці.

Часник почистити і помити, також подрібнити за допомогою м’ясорубки.

Зелень петрушки і кропу перемити, струсити зайву вологу і прокрутити через м’ясорубку.

Змішати в мисці гострий перець, волоські горіхи, часник і зелень.

Підготувати сіль і прянощі.

Всипати в масу корицю, коріандр і хмелі-сунелі.

Додати сіль.

Все ретельно перемішати.

аджику Розкласти в простерилізовані банки, закрити кришками і зберігати в холодильнику.

Приємного апетиту!

Аджика без варіння Аджика без стерилізації Аджика Вогник Аджика з перцю Аджика класична Сира аджика