З різноманітних рецептів аджики ця варто окремо: вона злегка жирна і ароматна завдяки додаванню волоських горіхів і кориці. Справжня гостра грузинська аджика з зеленню і хмелі-сунелі зігріє взимку, її можна додавати по чайній ложці майже у всі несолодкі страви.
Інгредієнти: на 1 л.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Волоський горіх – 300 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Часник – 300 гр.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 100 гр.
- Кориця – 10 гр.
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – 200 гр.
- Коріандр – 70 гр.
- Перець чилі – 2 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування аджики грузинської гострої смачний! Гострий перець помити і дати потрібну кількість.
Пропустити стручки перцю через м’ясорубку.
Горіхи відважити, прокрутити в м’ясорубці.
Часник почистити і помити, також подрібнити за допомогою м’ясорубки.
Зелень петрушки і кропу перемити, струсити зайву вологу і прокрутити через м’ясорубку.
Змішати в мисці гострий перець, волоські горіхи, часник і зелень.
Підготувати сіль і прянощі.
Всипати в масу корицю, коріандр і хмелі-сунелі.
Додати сіль.
Все ретельно перемішати.
аджику Розкласти в простерилізовані банки, закрити кришками і зберігати в холодильнику.
Приємного апетиту!
Аджика без варіння Аджика без стерилізації Аджика Вогник Аджика з перцю Аджика класична Сира аджика