Основними інгредієнтами класичної аджики завжди є помідори, гострий перчик чилі і солодкий перець. Правильно приготовлена приправа повинна бути яскраво-червоного кольору і довго зберігати свій запах і смак. Для більш тривалого зберігання аджику варять. Спеції можна додати в цю приправу різні. У цьому рецепті вам пропонується базовий набір продуктів для класичної аджики.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник 20 зуб.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – 1.5 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Як приготувати аджику з помідорів за класичним рецептом? Почистіть від лушпиння зубки часнику. У гострого перцю видаліть плодоніжки і насіння і наріжте перець на шматочки. Часник і перець перекрутіть на м’ясорубці з дрібною решіткою.

Солодкий перець очистіть від насіння. Потім очищений перець і помідори помийте і наріжте на середні шматочки.

Шматочки перцю і помідорів також перекрутіть на м’ясорубці.

Отримане пюре з помідорів і перцю перелийте в каструлю для тушкування. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть пюре до кипіння і варіть протягом 20 хвилин від початку кипіння.

Потім насипте в аджику вказане в рецепті кількість солі та цукру. Налийте рослинне масло і перекладіть подрібнений часник і гострий перець. Аджику перемішайте і поваріть ще 20 хвилин. Поки аджика вариться, стерилізуйте банки і кришки. До кінця варіння налийте в аджику оцет, перемішайте і через 5 хвилин вимкніть вогонь. Гарячу аджику розлийте в підготовлені банки.

Баночки закатаю, остудіть і перенесіть в місце зберігання зимових заготовок.

Приємного апетиту!

Аджика з болгарським перцем Аджика з перцю Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів класична Аджика кавказька Аджика пальчики оближеш на зиму Гостра аджика