При багатому врожаї гіркого стручкового перцю з нього можна приготувати справжню грузинську аджику сирим способом. При цьому зберігається вся гострота перцю. Не забудьте в якості запобіжних заходів надіти гумові рукавички, адже недарма цей перець називають пекучим, не потрібно торкатися до обличчя і тим більше терти очі.


Інгредієнти: на 0.2 л.

  • Перець чилі – 400 гр.
  • Часник – 2 головки
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати аджику сиру грузинську, перець помити. Для заготівлі потрібен підв’ялений перець, якщо брати повністю свіжий, то аджика вийде надто рідкою. Можна попередньо потримати 1-2 дні перець на відкритому повітрі, розклавши його на газеті.

Видалити у перців верхівки і насіння, помити ще раз.

Часник розібрати на зубчики і почистити, помити.

Скласти шматочки перцю і часточки часнику в чашу блендера і подрібнити до стану пюре. Якщо готуєте відразу велику партію аджики, краще пропустити через м’ясорубку.

Пюре повинно вийти досить однорідним.

Всипати сіль, орієнтуючись на свій смак, зазвичай достатньо два рази всипати сіль на кінчику чайної ложки. Перекласти аджику в простерилизованную скляну тару і щільно закупорити. Перемістити на зберігання в прохолодне місце, краще всього в холодильник.

Приємного апетиту!

Аджика без хрону Аджика з гострого перцю Аджика з перцю Аджика класична Аджика Кобра Аджика на зиму