Той, хто любить страви з баклажанів, обов’язково оцінить аджику з баклажан помідор без. Приготування приправи просте і швидке. Аджика виходить дуже смачною. Така аджика просто чудова в якості закуски на ароматному хлібі. Бутерброди з нею виходять чудовими.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Баклажан – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 200 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 30 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 100 мл
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Томатна паста – 4 ст. л.
  • Часник – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати аджику з баклажан без помідор просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для аджики з баклажан помідор без. Баклажани, болгарський і гіркий перець ретельно вимийте.

Баклажани наріжте середніми за розміром шматочками, присипте сіллю з двох сторін і залиште приблизно на 15-20 хвилин.

Болгарська і гіркий перець очистіть від насіння і серцевини. Часник очистіть від лушпиння, промийте під проточною водою. Підготовлені інгредієнти викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції. Подрібнену масу викладіть в металеву ємність з товстим дном.

Баклажани промийте під проточною водою і відіжміть зайву вологу, викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції. Подрібнену масу викладіть в металеву ємність. Потім додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі, томатної пасти, олії та питної води.

Ретельно перемішайте. Поставте ємність на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть аджику приблизно 20-25 хвилин. Влийте необхідну кількість столового оцту, перемішайте і знову доведіть до кипіння.

Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або просто обдайте окропом. Розкладіть гарячу аджику з баклажанів по стерильним банкам. Добре закрутіть стерильними кришками.

Гарячі банки з аджикою переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на 12 годин. Потім приберіть в темне прохолодне місце на довгострокове зберігання.

Остиглу аджику з баклажан помідор без подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Аджика Аджика без стерилізації Аджика Кобра Баклажани з часником на зиму Гостра аджика Гострі баклажани на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму