Один раз спробувавши цю смачну аджику, ви будете готувати її постійно. Помідори і спеції – ось все, що необхідно їй для приготування. За 35 хвилин ви зробите пікантний соус і заготовите баночку на тривале зберігання в холодильнику. Домочадці будуть в захваті.


Інгредієнти: на 0.25 л.

  • Помідори свіжі – 0,5 кг
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Перець чилі – 10 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати аджику на зиму без оцту, м’ясисті стиглі помідори добре промийте під проточною водою.

Видаліть ножем місце кріплення плодоніжки.

Розріжте томати на часточки.

Гострий перець можна використовувати або свіжий або сушений. Кількість регулюйте по бажаної гостроти. Промийте його, вийміть насіння і розріжте на кілька частин.

Часник очистіть. Так само при бажанні ефекту більшої гостроти – додайте більше.

Підготуйте спеції. Зверніть увагу, чи міститься в них сіль. У моєму випадку-сіль вже була, тому я більше не додаю.

Перекладіть помідори в блендері, туди ж засипте часник і гострий перець. Подрібніть масу в пюре. Рослинна олія закип’ятити і влити в соус. Перемішайте і спробуйте. Якщо хочете заготівлю зберегти, кип’ятіть 20 хвилин на малому вогні і покладіть в суху стерильну банку. Зберігайте аджику в холодильнику.

Приємного апетиту!

Аджика без стерилізації Аджика Вогник Аджика з гострого перцю Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів і часнику Аджика на зиму Аджика пальчики оближеш на зиму