Аджика прийшла до нас з Абхазії, де вона є традиційною пікантною гострою приправою до різних страв. У нас ця закуска прижилася більше в більш м’яких і гармонійних за смаком варіаціях. Наприклад, дуже популярна аджика з баклажанів на зиму через м’ясорубку. Ця ніжна і соковита аджика точно сподобається вам і вашій родині.


Інгредієнти: на 3.5 л.

  • Баклажан – 3 кг
  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 10 шт.
  • Часник – 2 головки
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати аджику з баклажанів на зиму через м’ясорубку. Баклажани помити і просушити на кухонному рушнику. Порізати овочі на великі шматочки, замочити у воді ненадовго, щоб позбутися гіркоти.

Потім воду злити, а баклажани подрібнити за допомогою м’ясорубки.

болгарський Перець помити, просушит, видалити з кожного насіння з плодоніжкою, розрізати на скибочки. Подрібнити перець в м’ясорубці.

Помідори також вимити, просушити, видалити плодоніжку й подрібнити за допомогою м’ясорубки.

В томатну суміш додати соняшникову олію, вилити її в каструлю і поставити на невеликий вогонь. Варити 10 хвилин.

Потім до томатів додати подрібнені перець і баклажани, перемішати акуратно.

Тушкувати на повільному вогні 40 хвилин. Після всипати в аджику сіль і цукор, влити оцет. Проварити 5 хвилин і зняти її з вогню.

Банки і кришки для закочування аджики стерилізувати будь-яким зручним для вас способом.

розлити В банки аджику, закатати банки. Зберігати аджику з баклажанів на зиму через м’ясорубку в льосі або підвалі до запитання. Аджика – пальчики оближеш!

Аджика Аджика без яблук Аджика варена Аджика з помідорів і часнику Аджика пальчики оближеш на зиму Баклажани на зиму