Аджика прийшла до нас з Абхазії, де вона є традиційною пікантною гострою приправою до різних страв. У нас ця закуска прижилася більше в більш м’яких і гармонійних за смаком варіаціях. Наприклад, дуже популярна аджика з баклажанів на зиму через м’ясорубку. Ця ніжна і соковита аджика точно сподобається вам і вашій родині.
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Баклажан – 3 кг
- Помідори свіжі – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 10 шт.
- Часник – 2 головки
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати аджику з баклажанів на зиму через м’ясорубку. Баклажани помити і просушити на кухонному рушнику. Порізати овочі на великі шматочки, замочити у воді ненадовго, щоб позбутися гіркоти.
Потім воду злити, а баклажани подрібнити за допомогою м’ясорубки.
болгарський Перець помити, просушит, видалити з кожного насіння з плодоніжкою, розрізати на скибочки. Подрібнити перець в м’ясорубці.
Помідори також вимити, просушити, видалити плодоніжку й подрібнити за допомогою м’ясорубки.
В томатну суміш додати соняшникову олію, вилити її в каструлю і поставити на невеликий вогонь. Варити 10 хвилин.
Потім до томатів додати подрібнені перець і баклажани, перемішати акуратно.
Тушкувати на повільному вогні 40 хвилин. Після всипати в аджику сіль і цукор, влити оцет. Проварити 5 хвилин і зняти її з вогню.
Банки і кришки для закочування аджики стерилізувати будь-яким зручним для вас способом.
розлити В банки аджику, закатати банки. Зберігати аджику з баклажанів на зиму через м’ясорубку в льосі або підвалі до запитання. Аджика – пальчики оближеш!
Аджика Аджика без яблук Аджика варена Аджика з помідорів і часнику Аджика пальчики оближеш на зиму Баклажани на зиму