Любителі гострих соусів неодмінно оцінять рецепт, яким я хочу з вами поділитися. Аджика виходить дуже гострою і досить ароматною. Пікантна приправа відмінно підійде до м’ясних і рибних страв.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2 кг
  • Часник – 3 головки
  • Корінь хрону – 300 гр.
  • Кінза – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Оцет яблучний 6% – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль велика – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати сиру аджику з хріном і зеленню? Болгарський перець ретельно вимийте і очистіть від насіння і серцевини. Зелень петрушки і кінзи промийте під холодною водою, а потім струсіть від зайвої вологи.

Ретельно вимийте помідори. Обсушіть за допомогою паперових рушників. Помідори розріжте вздовж на чотири частини і видаліть плодоніжку. Вибирайте м’ясисті помідори.

Підготовлений болгарський перець подрібніть за допомогою м’ясорубки. Також можна скористатися кухонним комбайном або блендером.

Потім подрібніть підготовлені помідори. Подрібнені овочі з’єднайте в глибокій ємності.

Корінь хрону ретельно вимийте, а потім залийте холодною водою і залиште на деякий час. Корінь хрону очистіть за допомогою овочечистки і наріжте на частини, щоб його було легше подрібнити. Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищені овочі пропустіть через м’ясорубку.

Подрібнені овочі викладіть до інших подрібненим інгредієнтів.

Наступним кроком пропустіть через м’ясорубку зелень петрушки і кінзи.

Подрібнену зелень відправте до решти інгредієнтів. Додайте необхідну кількість цукрового піску, крупної солі і столового оцту. Ретельно перемішайте.

Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом. Готову аджику з хріном і зеленню розкладіть по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Банки з гострою аджикою переверніть догори дном. Потім сиру аджику перемістіть в холодильник.

Приємного апетиту!

Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів і часнику класична Аджика з помідорів, хріну і часнику Аджика кавказька Сира аджика Сира аджика з хріном