Аджика з білих злив виходить ніжною і в міру пряної. Закуску можна використовувати в якості домашнього соусу до м’яса. Спробуйте заготовку в простому виконанні.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Зливу біла – 3 кг
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Білі сливи промиваємо, розрізаємо на половинки і обережно звільняємо від кісточки. Очищені плоди викладаємо в каструлю і заливаємо склянкою води.

Доводимо сливи до кипіння і варимо на середньому вогні 20 хвилин. Періодично помішуємо вміст.

Знімаємо сливи з вогню, даємо їм трохи охолонути, потім подрібнюємо у блендері або перетираємо через сито. Подрібнюємо часник і перемішуємо його з сливовим пюре.

В плодову суміш всипаємо цукор, сіль, перець і спеції за смаком. Перемішуємо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і вимикаємо через 5 хвилин.

Стерилізуємо банки, в них розливаємо гарячу сливову аджику. Закриваємо кришками, даємо охолонути і відправляємо на зберігання. Готово!

Абхазька аджика Аджика без оцту Аджика без помідорів Аджика без яблук Аджика з слив Аджика кавказька