Баклажанна ікра виходить ароматною і пікантною. А ще і корисною! Так як закуска готується з мінімальною термічною обробкою. Запікаються тільки перці і баклажани. Заготовку можна використовувати для бутербродів, а також в якості соусу.


Інгредієнти: на 0.2 л.

  • Баклажан – 0,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування ікри з печених баклажанів по-одеськи на зиму? Промиваємо баклажани і солодкі перці. Обмазуємо їх однією столовою ложкою рослинного масла, обгортаємо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо 30 хвилин.

Промиваємо помідори, робимо на них невеликі розрізи і ошпарюємо окропом. Після чого остуджуємо і акуратно знімаємо шкірку.

Очищаємо від лушпиння цибулю і часник. Свіжу петрушку промиваємо.

Нарізаємо всі інгредієнти: часник, цибуля, зелень, помідори, перці. З баклажанами чинимо також, попередньо знявши з них шкірку.

Продовжуємо подрібнювати продукти. Можна порубати гострим ножем або скористатися побутовою технікою.

В отриману овочеву ікру додаємо оцет, сіль, перець і олію. Перемішуємо і викладаємо в стерилізовану банку. Закриваємо кришками і відправляємо на зберігання. Подавати закуску слід в холодному вигляді. Приємного апетиту!

Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму