Пропоную приготувати ароматну і в міру гостру аджику з кабачків. Назва цієї аджики говорить сама за себе – «Пальчики оближеш!» Поєднання овочів у цій закусці настільки ідеальне, що без будь-якого інгредієнта смак вже буде не той. Так що змінювати щось в рецепті не рекомендую.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Болгарський перець солодкий – 400 гр.
  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Перець червоний мелений – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування аджики з кабачків? Пальчики оближеш на зиму Підготуйте всі необхідні інгредієнти для аджики з кабачків. Вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.

Болгарський перець вимийте і очистіть від насіння і серцевини.

Часник очистіть від лушпиння і промийте під водою.

Помідори та моркву ретельно вимийте. Моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.

Очищені від шкірки кабачки розрізати уздовж, і за допомогою столової ложки вийміть серцевину з насінням. Очищені овочі пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна, також можна використовувати блендер.

Помідори розріжте навпіл, видаліть плодоніжку. Підготовлені помідори пропустити через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна.

Моркву пропустити через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна.

Болгарський перець пропустити через м’ясорубку або подрібніть за допомогою блендера. Подрібнені овочі викладіть у металевий посуд з товстим дном, в якій будете готувати аджику.

Додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі і рослинної олії.

Ємність з подрібненими інгредієнтами поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть аджику приблизно 40 хвилин, періодично помішуючи.

Тим часом банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.

Гострий перець вимийте і очистіть від насіння і серцевини. Часник і гострий перець пропустити через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна, також можна використовувати блендер.

Буквально за 5 хвилин до готовності додайте подрібнені овочі в каструлю разом з червоним меленим перцем. Ретельно перемішайте.

Зніміть з вогню аджику і влийте вказане в рецепті кількість столового оцту. Добре перемішайте.

Розкладіть гарячу аджику з кабачків по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з аджикою переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім приберіть в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Абхазька аджика Аджика з болгарським перцем Аджика з морквою Аджика на зиму Гостра аджика Грузинська аджика Консервовані кабачки