Смачна і гостра аджика з стиглих помідорів – швидкий варіант соусу, який відмінно підходить і під шашлик і під картоплю. Така добавка не вариться, і банки не стерилізуються. Відповідно, вся користь овочів зберігається в повному обсязі. Та й приготування дуже швидке і просте.


Інгредієнти: на 1.8 л.

  • Болгарський перець солодкий – 2 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Перець чилі – 250 гр.
  • Часник – 200 гр.
  • Оцет столовий 9% – 200 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування сирої аджики у блендері? М’ясисті томати разом з перцем вимийте під проточною водою.

Перець відокремте від плодоніжки і насіння.

помідор виріжте зав’язь і поріжте великими шматками овочі.

Очистіть часточки часнику і сполосніть під водою. Пропустіть його через прес.

Подрібніть перці і помідори в блендері до однорідної кашки.

Додайте цукор, оцет і сіль.

Ретельно розмішайте заготівлю і відразу розкладайте по сухим стерильним банкам і відправте в холодильник на добу для насичення. Зберігати можна близько місяця, хоча, ймовірно, ця смакота піде на стіл набагато раніше.

Приємного апетиту!

Аджика без хрону Аджика Вогник Аджика з гострого перцю Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з помідорів без варіння Аджика з помідорів і часнику класична Аджика кавказька