В аджику зовсім необов’язково додавати помідори. Приправа, приготовлена на основі болгарського перцю, буде не менш смачною, кисло-солодкою і помірно пекучої. Для любителів гострої аджики можна збільшити кількість перцю чилі.
Інгредієнти: на 4 л.
- Болгарський перець солодкий – 4.5 кг
- Перець чилі – 250 гр.
- Часник (очищені) – 500 гр.
- Петрушка – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування аджики з болгарського перцю на зиму? Для початку підготуйте всі інгредієнти згідно з рецептом. Перець і зелень добре помийте і рушником приберіть зайву вологу. Потім у перців видалити плодоніжки і насіння, розріжте їх навпіл і ще раз обполосніть водою. На м’ясорубку з дрібною решіткою перекрутіть спочатку солодкий перець, а потім гострий разом з часником. Кріп і петрушку дрібно нашаткуйте.
Пюре з солодкого перцю перелийте в каструлю для тушкування. Насипте до нього вказане в рецепті кількість солі і цукру і налийте рослинне масло. Каструлю поставте на плиту і поваріть на маленькому вогні перець протягом 35 хвилин від початку кипіння.
Потім покладіть до перцю подрібнені часник з гострим перцем і нашатковану зелень. Аджику перемішайте і поваріть ще протягом 10-15 хвилин. До кінця варіння налийте в аджику оцет, перемішайте і поваріть ще 5 хвилин.
Потім перенесіть в місце зберігання заготовок. Через 2 тижні таку аджику можна буде подати до столу.
Вдалих заготовок!
Аджика без помідорів Аджика без яблук Аджика з болгарським перцем Аджика з перцю Аджика пальчики оближеш на зиму Грузинська аджика