Аджику можна готувати з такого, здавалося б, нехарактерного овоча, як буряк. Закуска виходить в міру гострої, солодкуватою і досить ситної, гармонійно поєднується зі стравами з червоного і білого м’яса, риби.
Інгредієнти: на 2 л.
- Буряк – 1 кг
- Помідори свіжі – 3 кг
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст.
- Болгарський перець солодкий (червоний) – 7 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чилі – 5 – 6 шт.
- Часник – 16 зуб.
- Яблука (кислі) – 4 шт.
Процес приготування:
Готувати аджику з буряка з помідорами на зиму легко! Буряк помити проточною водою, зняти шкірку і знову промити водою. Порізати коренеплоди такими шматками, щоб зручно було прокрутити через м’ясорубку.
Відібрати м’ясисті помідори, помити і надрізати шкірку хрест-навхрест. Покласти їх у каструлю, залити окропом і потримати близько 20 сек., далі вилити окріп і обдати холодною водою. Зняти з помідорів шкірку і порізати їх навпіл.
Солодкий і пекучий перець помити, видалити плодоніжки, насінні коробки і перегородки. Порізати перці навпіл і знову промити водою.
Яблука помити, зняти шкірку і вирізати серцевину. Яблука потерти на дрібній тертці.
Часник очистити, прополоскати і пропустити через прес.
окремо пропустити буряк, помідори та перці двох видів через м’ясорубку. Буряк перекласти в каструлю, всипати цукор, сіль, влити рослинне масло. Ретельно розмішати ложкою. Поставити масу на вогонь, варити на середньому вогні півгодини при періодичному помішуванні. Додати томати, варити ще півгодини, не забуваючи помішувати. Покласти в масу суміш перців, тушкувати ще 20 хв. Далі додати подрібнені яблука, часник. Все розмішати і варити 10 хв. Зняти аджику з вогню, розфасувати по простерилизованным банкам і закатати. Дати повністю охолонути і можна виносити на зберігання в льох.
Приємного апетиту!
Аджика з болгарським перцем Аджика з гострого перцю Аджика з помідорів Аджика з помідорів і часнику Аджика з яблуками і помідорами Аджика на зиму Аджика пальчики оближеш на зиму Помідори з яблуками на зиму