Черемша – унікальна рослина, що росте в лісі в тінистих місцях. Рослина багата вітаміном С і цілющими властивостями. Черемшу найчастіше вживають в свіжому вигляді, але іноді квасять, маринують і солять. Сушити черемшу не рекомендують, так як в сухому вигляді вітамінів практично не зберігається.
Інгредієнти: на 0.1 л.
- Черемша – 250 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль велика – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати аджику з черемші? Підготуйте черемшу для аджики. Для приготування ароматної аджики знадобляться тільки стебла. Ретельно переберіть їх і промийте під холодною проточною водою.
Викладіть на чисте сухе кухонний рушник і обсушіть.
Стебла черемші пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна. Якщо бажаєте отримати більш ніжну і гладку консистенцію аджики, стебла черемші наріжте на кілька частин, викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції.
Потім додайте необхідну кількість кухонної солі і цукрового піску і ретельно перемішайте.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або в духовці.
Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.
Готову аджику з черемші розкладіть по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Сиру аджику зберігайте в холодильнику.
Приємного апетиту!
Аджика без оцту Аджика без стерилізації Аджика без яблук Аджика кавказька Аджика класична