Черемша – унікальна рослина, що росте в лісі в тінистих місцях. Рослина багата вітаміном С і цілющими властивостями. Черемшу найчастіше вживають в свіжому вигляді, але іноді квасять, маринують і солять. Сушити черемшу не рекомендують, так як в сухому вигляді вітамінів практично не зберігається.


Інгредієнти: на 0.1 л.

  • Черемша – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль велика – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати аджику з черемші? Підготуйте черемшу для аджики. Для приготування ароматної аджики знадобляться тільки стебла. Ретельно переберіть їх і промийте під холодною проточною водою.

Викладіть на чисте сухе кухонний рушник і обсушіть.

Стебла черемші пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна. Якщо бажаєте отримати більш ніжну і гладку консистенцію аджики, стебла черемші наріжте на кілька частин, викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції.

Потім додайте необхідну кількість кухонної солі і цукрового піску і ретельно перемішайте.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або в духовці.

Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.

Готову аджику з черемші розкладіть по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Сиру аджику зберігайте в холодильнику.

Приємного апетиту!

Аджика без оцту Аджика без стерилізації Аджика без яблук Аджика кавказька Аджика класична