Аджику з кабачків і помідорів через м’ясорубку можна готувати по-різному, але зі свіжих овочів, закуска вийде апетитніше і корисніше. Після варіння вони виходять дуже м’якими, ніжними і соковитими. Просто смакота!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Часник – 5 головок
  • Масло олію – 100 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Перець червоний мелений – 2,5 ст. ложки

Процес приготування:

Рецепт аджики з кабачків і помідорів через м’ясорубку простий у приготуванні! Овочі ретельно промиваємо водою. Зі зрілих кабачків зрізаємо шкірку, з молодих можна тільки видалити насіння, розрізавши їх на половинки.

Перці і помідори позбавляємо від черешків. Болгарський перець розрізаємо на половинки і вичищаємо насіння.

Часник очищаємо від лушпиння і дрібно дробимо ножем.

Перекручуємо всі овочі, крім часнику через м’ясорубку в однорідну масу.

Додаємо до неї рослинне масло, сіль, цукровий пісок і мелений перець.

Ставимо на вогонь і варимо близько 60 хв., поки маса не загусне. За 5-7 хв. до готовності додаємо оцет і розмішуємо.

Готову аджику розкладаємо в заздалегідь стерилізовані банки і закатуємо.

Приємного апетиту!

Абхазька аджика Аджика з помідорів і часнику класична Аджика з помідорів класична Аджика кавказька Гостра аджика Кабачки на зиму