Таку аджику не консервують, тому вона максимально зберігає всі вітаміни із складових її овочів. Гострий перець задає весь основний смак і гостроту. Така аджика відмінно поєднується з борщем з салом, з холодцем, м’ясом та іншими стравами. У зимовий період продукт допоможе боротися з вірусами, однак він протипоказаний при захворюваннях шлунка гостроти.


Інгредієнти: на 0.2 л.

  • Перець чилі – 15 шт.
  • Часник – 10 зуб.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати аджику з гострого перцю чилі? Пекучий перець чилі вимити, видалити основу і насіння.

Почистити і обполоснути часник. Якщо часник дрібний, то може знадобитися в два рази більше зубчиків.

Перець прокрутити через м’ясорубку або подрібнити в чаші блендера або кухонного комбайна.

Часник також пропустити через м’ясорубку і додати до пюре з перцю. Також можна порубати ножем або видавити через прес.

В отриману масу всипати сіль.

Влити рослинне масло і розмішати.

аджику Розкласти по стерильним банкам, щільно закрутити і прибрати на зберігання в холодильник.

Додавати в м’ясні підливи, рагу з овочів, можна просто так намазувати на хліб.

Приємного апетиту!

Аджика без варіння Аджика без стерилізації Аджика з перцю Аджика кавказька Аджика на зиму Сира аджика Суха аджика