Таку аджику не консервують, тому вона максимально зберігає всі вітаміни із складових її овочів. Гострий перець задає весь основний смак і гостроту. Така аджика відмінно поєднується з борщем з салом, з холодцем, м’ясом та іншими стравами. У зимовий період продукт допоможе боротися з вірусами, однак він протипоказаний при захворюваннях шлунка гостроти.
Інгредієнти: на 0.2 л.
- Перець чилі – 15 шт.
- Часник – 10 зуб.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати аджику з гострого перцю чилі? Пекучий перець чилі вимити, видалити основу і насіння.
Почистити і обполоснути часник. Якщо часник дрібний, то може знадобитися в два рази більше зубчиків.
Перець прокрутити через м’ясорубку або подрібнити в чаші блендера або кухонного комбайна.
Часник також пропустити через м’ясорубку і додати до пюре з перцю. Також можна порубати ножем або видавити через прес.
В отриману масу всипати сіль.
Влити рослинне масло і розмішати.
аджику Розкласти по стерильним банкам, щільно закрутити і прибрати на зберігання в холодильник.
Додавати в м’ясні підливи, рагу з овочів, можна просто так намазувати на хліб.
Приємного апетиту!
Аджика без варіння Аджика без стерилізації Аджика з перцю Аджика кавказька Аджика на зиму Сира аджика Суха аджика