Сира аджика з хрону і зелених помідор, по-іншому хренодер або горлодер – дуже корисна закуска, яка містить масу вітамінів. Приготувати її простіше простого, проте зберігати таку заготовку можна виключно в холодильнику. Співвідношення інгредієнтів можна коригувати на свій смак, тому єдиної думки немає. Але ми пропонуємо використовувати наш рецепт як основу для такої аджики.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Корінь хрону – 2 шт.
  • Помідори зелені – 0,4 кг
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування аджики із зелених помідорів з хроном? Підберіть і підготуйте всі продукти для приготування зеленої аджики. Помідори і зелень, хрін – промийте і обсушити за допомогою паперового рушника. Відміряйте сіль і цукор, а також оцет згідно з рецептом.

Томати перебити в пюре за допомогою блендера, попередньо нарізавши їх на часточки. Зелень дрібно порубаєте за допомогою гострого ножа і з’єднайте ці інгредієнти в окремій ємності.

Корінь хрону почистіть і натріть на середній або дрібній тертці. Додайте його в чашу з томатами і зеленню. Всипте в ємність сіль з цукром, перемішайте, а потім додайте в ємність оцет і знову добре перемішайте продукт.

Розподіліть аджику з помідорів з хріном по чисто вимитим і сухим банкам. Можете попередньо простерилізувати їх сухим способом, тобто в духовці. Хреновину приберіть на зберігання в холодильник, закривши капроновою кришкою.

Приємного апетиту!

Аджика з зелених помідорів Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів і часнику класична Аджика з хріном без варіння Аджика з хріном і часником Зелені помідори на зиму