Для любителів гострих соусів і приправ хочу порекомендувати рецепт аджики з хріном і часником. Гостра приправа, безсумнівно, сподобається сильній половині людства. У поєднанні з соковитим шашликом – це просто щось неймовірне!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
  • Часник – 300 гр.
  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Перець чилі – 150 гр.
  • Корінь хрону – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 0.33 ст.
  • Сіль – 0,5 ст.

Процес приготування:

Як почати готувати аджику з хріном і часником? Помідори ретельно вимийте. Помістіть в заздалегідь підготовлений окріп буквально 30 секунд, а потім викладіть в холодну воду. Очистіть від шкірки і видаліть плодоніжку.

Болгарська і гіркий перець ретельно вимийте і обсушіть, розріжте навпіл і видаліть серцевину з насінням і перегородками.

Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку, подрібніть за допомогою кухонного комбайна або заглибного блендера.

Корінь хрону ретельно вимийте. Корінь хрону очистіть за допомогою овочечистки і наріжте на частини, щоб його було легше подрібнити. Часник очистіть від лушпиння і промийте під проточною водою. Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна, також можна використовувати блендер.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом. З’єднайте подрібнену масу з необхідною кількістю кухонної солі, цукрового піску і столового оцту і ретельно перемішайте.

Готову аджику з хріном і часником розкладіть по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Ароматну аджику зберігайте в холодильнику. Подавайте гостру аджику до м’ясних страв.

Приємного апетиту!

Аджика без варіння Аджика Вогник Аджика з гострого перцю Аджика з помідорів Аджика з помідорів без варіння Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів, перцю і часнику без варіння Сира аджика з хріном