Ароматна зелена аджика з двох видів перцю і зелені не вимагає варіння і теплової обробки продуктів. Овочі, перемелені в блендері, перетворюються в прекрасну гостру закуску. Настоятися аджика має 3 дні, а зберігати її слід в холодильнику.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 5 шт.
  • Перець чилі (зелений) – 3 шт.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Кріп – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Часник – 4 головки
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати аджику в блендері без варіння. Промийте овочі та зелень, почистіть цибулю і часник.

У перцю вирізати плодоніжки з насінням.

Цибулю розріжте на кілька великих частин.

крупно Порубаєте зелень, а часточки часнику залиште цілком.

Перекладіть всі складові в блендер і подрібніть. Якщо у вас невелика чаша, перемалывайте частинами.

Сіль і цукор всипте в масу і знову перекрутіть її.

Влийте оцет і масло, оливкову або соняшникову, головне – щоб воно було без запаху і знову перемішайте.

Укладіть заготовку в сухі чисті банки і закрутіть кришками. Відправляйте її в холодильник, і через 3 дні аджика буде готова.

Приємного апетиту!

Абхазька аджика Аджика без варіння Аджика без стерилізації Аджика з болгарським перцем Аджика з гострого перцю Аджика з гострого перцю без варіння Аджика кавказька