Пропоную приготувати ароматну і досить гостру аджику з хріном і помідорами. Така приправа добре підійде до всіх страв без винятку, навіть намазати на бутерброд, ви отримаєте задоволення від чудового поєднання інгредієнтів. Аджика з хріном і помідорами відмінно зміцнить ваш імунітет.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Корінь хрону – 150 гр.
  • Часник – 3 головки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чилі – 2 шт.

Процес приготування:

Як приготувати аджику з хріном і помідорами? Ретельно вимийте помідори. Обсушіть за допомогою паперових рушників. Помідори розріжте вздовж на чотири частини і видаліть плодоніжку. Вибирайте м’ясисті помідори.

Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою.

Корінь хрону ретельно вимийте, а потім залийте холодною водою і залиште на деякий час. Однієї години буде цілком достатньо.

Корінь хрону очистіть за допомогою овочечистки і наріжте на частини, щоб його було легше подрібнити. Гіркий перець вимийте, а потім очистіть від насіння і серцевини з перегородками. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.

Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна, також можна використовувати блендер. Потім викладіть масу в глибоку ємність, в якій будете готувати аджику. Додайте необхідну кількість кухонної солі і ретельно перемішайте.

Готову аджику з хріном і помідорами розкладіть по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Сиру аджику зберігайте в холодильнику.

Приємного апетиту!

Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з помідорів Аджика з помідорів і часнику Аджика кавказька Аджика класична Сира аджика Сира аджика з хріном