Пропоную приготувати ароматну і досить гостру аджику з хріном і помідорами. Така приправа добре підійде до всіх страв без винятку, навіть намазати на бутерброд, ви отримаєте задоволення від чудового поєднання інгредієнтів. Аджика з хріном і помідорами відмінно зміцнить ваш імунітет.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Корінь хрону – 150 гр.
- Часник – 3 головки
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чилі – 2 шт.
Процес приготування:
Як приготувати аджику з хріном і помідорами? Ретельно вимийте помідори. Обсушіть за допомогою паперових рушників. Помідори розріжте вздовж на чотири частини і видаліть плодоніжку. Вибирайте м’ясисті помідори.
Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою.
Корінь хрону ретельно вимийте, а потім залийте холодною водою і залиште на деякий час. Однієї години буде цілком достатньо.
Корінь хрону очистіть за допомогою овочечистки і наріжте на частини, щоб його було легше подрібнити. Гіркий перець вимийте, а потім очистіть від насіння і серцевини з перегородками. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.
Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна, також можна використовувати блендер. Потім викладіть масу в глибоку ємність, в якій будете готувати аджику. Додайте необхідну кількість кухонної солі і ретельно перемішайте.
Готову аджику з хріном і помідорами розкладіть по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Сиру аджику зберігайте в холодильнику.
Приємного апетиту!
Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з помідорів Аджика з помідорів і часнику Аджика кавказька Аджика класична Сира аджика Сира аджика з хріном