Пропоную приготувати гостру узбецьку аджику. Приправа виходить досить гострою, готується просто, зберігається в холодильнику. При необхідності приправу розводять з томатною пастою, щоб відрегулювати гостроту залежно від своїх смакових переваг.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Перець чилі – 600 гр.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Базилік свіжий – 1 пучок
  • Кріп – 3 ст. л.
  • Часник – 3 головки
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 4 ст. л.
  • Коріандр – 3 ст. л.
  • Сіль – 6 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування аджики узбецької смачний! Підготуйте необхідні інгредієнти для гострої аджики. Ретельно вимийте гіркий перець.

Гіркий перець очистіть від серцевини і семян, попередньо надівши рукавички одноразові. Можете залишити трохи насіння.

Очищений гіркий перець подрібніть до однорідної консистенції з допомогою блендера, виклавши його в чашу. Подрібнений гіркий перець перекладіть в глибоку ємність.

Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою.

Базилік і петрушку, ретельно промийте і струсіть зайву вологу.

Очищений часник і зелень викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції.

Подрібнену масу перекладіть в ємність з подрібненим гірким перцем. Додайте необхідну кількість сушеного кропу, хмелі-сунелі, коріандру і кухонної солі.

Ретельно перемішайте гостру суміш, щоб всі спеції рівномірно розподілилися.

Банки ретельно вимийте за допомогою миючого засобу або харчової соди і стерилізуйте в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані.

Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.

Розкладіть гостру аджику по стерильним банкам.

Закрутіть банки з узбецької аджикою стерильними кришками. Готову аджику з гострого перцю зберігайте в холодильнику.

Приємного апетиту!

Аджика без оцту Аджика без стерилізації Аджика без яблук Аджика з перцю Аджика з петрушкою Аджика Кобра Сира аджика