Аджика з кабачків з томатною пастою і гострим перцем – одна з найпопулярніших закусок на зиму, і це не випадково! Смачна, неймовірно пряна і густа, аджика просто смакота. А приготована з томатною пастою і гострим перцем вона стає ще апетитніше! Так і хочеться спробувати!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 5 кг
  • Томатна паста – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Часник – 10 головок
  • Масло рослинне – 2 склянки
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Перець чорний мелений – 3 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати аджику з кабачків з томатною пастою і гострим перцем, чистимо кабачки від шкірки, розрізаємо їх на дві половинки і вичищаємо насіння.

Потім ріжемо кабачки на кілька шматочків і подрібнюємо їх у блендері.

Перекладаємо кабачкову масу у велику каструлю, додаємо томатну пасту, спеції, сіль, цукор і рослинне масло.

Потім розмішуємо і ставимо на вогонь. Варимо аджику приблизно 40-50 хв., масу повинна загуснути.

За 10-15 хв. до готовності додаємо подрібнений через прес часник і оцет.

Продовжуємо варити. Розкладаємо готову аджику в заздалегідь простерилізовані банки і закочує їх. Перевертаємо на кришки і залишаємо остигати.

Приємного апетиту!

Аджика Аджика з гострого перцю Аджика з кабачків з томатною пастою Аджика з томатною пастою Аджика кавказька Аджика Кобра Грузинська аджика