Аджика з кабачків з томатною пастою і гострим перцем – одна з найпопулярніших закусок на зиму, і це не випадково! Смачна, неймовірно пряна і густа, аджика просто смакота. А приготована з томатною пастою і гострим перцем вона стає ще апетитніше! Так і хочеться спробувати!
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки – 5 кг
- Томатна паста – 500 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Часник – 10 головок
- Масло рослинне – 2 склянки
- Сіль – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Перець чорний мелений – 3 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати аджику з кабачків з томатною пастою і гострим перцем, чистимо кабачки від шкірки, розрізаємо їх на дві половинки і вичищаємо насіння.
Потім ріжемо кабачки на кілька шматочків і подрібнюємо їх у блендері.
Перекладаємо кабачкову масу у велику каструлю, додаємо томатну пасту, спеції, сіль, цукор і рослинне масло.
Потім розмішуємо і ставимо на вогонь. Варимо аджику приблизно 40-50 хв., масу повинна загуснути.
За 10-15 хв. до готовності додаємо подрібнений через прес часник і оцет.
Продовжуємо варити. Розкладаємо готову аджику в заздалегідь простерилізовані банки і закочує їх. Перевертаємо на кришки і залишаємо остигати.
Приємного апетиту!
Аджика Аджика з гострого перцю Аджика з кабачків з томатною пастою Аджика з томатною пастою Аджика кавказька Аджика Кобра Грузинська аджика