Аджика з кабачків з серії «завжди мало» являє собою гострий ароматний соус з кабачків, томатної пасти, часнику та гострого перцю. Кабачки обов’язково перекручуються на м’ясорубку, щоб соус був з «крупинками» овочів. Гострий перець потрібно взяти свіжим або сушеним, тільки не меленим.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 2 кг
- Часник – 150 гр.
- Томатна паста – 350 гр.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати аджику з кабачків, якої завжди мало. Кабачки вимити під проточною водою, очистіть від шкірки і насіння і наріжте на великі шматочки. Почистіть від лушпиння зубки часнику.
Кабачки перекрутіть на м’ясорубці з найбільшою ґратами і відразу в спеціальну каструлю для тушкування овочів. Також перекрутіть і очищений часник.
До кабачків покладіть томатну пасту, вказане в рецепті кількість рослинного масла, солі і цукру і добре перемішайте.
Каструлю поставте на маленький вогонь і тушкуйте аджику під закритою кришкою протягом 30 хвилин.
До кінця гасіння додайте в аджику оцет і дрібно нарізаний гострий перець.
Поки аджика гаситься, стерилізуйте будь-яким способом невеликі баночки для заготівлі і кришки. Гарячу аджику розкладіть по банках.
Баночки герметично закупорьте, переверніть на кришки і залиште для охолодження під товстим рушником. Перенесіть аджику в місце зберігання. Подати її можете до будь-яких страв замість кетчупу.
Їжте на здоров’я!
Аджика без хрону Аджика без яблук Аджика з кабачків Аджика з кабачків пальчики оближеш Аджика на зиму Кабачки на зиму