Традиційно аджику готують з помідорів з додаванням гострих спецій. Але останнім часом набирають популярність рецепти з використанням кабачків. Смак кінцеве інший, але також добре поєднується з кашами, картоплею, м’ясом і пастою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 2 кг
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Масло олію – 250 мл
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Томатна паста – 350 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 гр.
  • Часник – 100 гр.

Процес приготування:

Як приготувати аджику з кабачків без стерилізації? Підготуйте необхідні інгредієнти, щоб вони були під рукою. Часник очистіть від лушпиння і подрібніть його будь-яким зручним способом.

Кабачки, помийте, зріжте шкірку, м’якоть розділіть на кілька частин. Пропустіть скибочки кабачків через м’ясорубку.

Кабачкову масу перекладіть в каструлю, додайте томатну пасту, часник, лавровий лист, сіль, цукор і соняшникова олія. Доведіть аджику до кипіння, після чого варіть 30-40 хвилин. За п’ять хвилин до готовності додайте в аджику оцет і гострий перець.

Банки і кришки для закаток попередньо стерилізуйте. Розкладіть гарячу аджику по банкам і щільно закрийте їх кришками. Така гостра, але смачна аджика підійде до пельменів, смаженої картоплі, м’яса і пасти.

Приємного апетиту!

Аджика без яблук Аджика з гострого перцю Аджика з кабачків з томатною пастою Аджика на зиму Консервовані кабачки Солодка аджика