Аджика з морквою і яблуками є різновидом томатного соусу і зовсім несхожа на оригінальну гостру кавказьку приправу, але поєднання помідорів з яблуками і морквою створює новий збалансований смак. Її можна подати як приправу до гарніру або ароматизувати інші страви. Ця приправа стає популярною, так як вона не така жахлива й подобається багатьом своїм кисло-солодким смаком.

Інгредієнти: вага крупно нарізаних овочів:


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1.2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 450 гр.
  • Моркву – 450 гр.
  • Яблука (очищені) – 450 гр.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Масло рослинне – 0.33 ст.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 склянки

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування аджики з морквою і яблуками? Моркву і яблука очистіть від шкірки. Помідори помийте. У перців видалити плодоніжки і насіння. Овочі та яблука наріжте на великі шматочки і зважте потрібну їх кількість.

Потім всі нарізані інгредієнти подрібнити за допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна. Перекручену овочево-фруктову суміш помістіть в посуд (казан або каструлю з товстим дном) для гасіння і поставте на невеликий вогонь. Тушкуйте аджику протягом 1 години від початку кипіння. За цей час овочі стануть м’якими.

Через годину гасіння насипте в аджику вказане в рецепті кількість цукру, солі, налийте олію і оцет і додайте подрібнений часник. Аджику перемішайте і тушкуйте ще 20 хвилин.

Готову аджику можете перекласти в банку і їсти відразу. Для зимової заготівлі розкладіть аджику в чисті банки і стерилізуйте заготовку за загальними правилами протягом 15 хвилин. Потім баночки закатаю, переверніть на кришки, остудіть під «шубою» і перенесіть на зберігання.

Вдалих і смачних заготовок!

Аджика без хрону Аджика з перцю Аджика з помідорів Аджика з помідорів і часнику класична Аджика з помідорів, перцю і моркви