Аджика з морквою і яблуками є різновидом томатного соусу і зовсім несхожа на оригінальну гостру кавказьку приправу, але поєднання помідорів з яблуками і морквою створює новий збалансований смак. Її можна подати як приправу до гарніру або ароматизувати інші страви. Ця приправа стає популярною, так як вона не така жахлива й подобається багатьом своїм кисло-солодким смаком.
Інгредієнти: вага крупно нарізаних овочів:
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1.2 кг
- Болгарський перець солодкий – 450 гр.
- Моркву – 450 гр.
- Яблука (очищені) – 450 гр.
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Масло рослинне – 0.33 ст.
- Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування аджики з морквою і яблуками? Моркву і яблука очистіть від шкірки. Помідори помийте. У перців видалити плодоніжки і насіння. Овочі та яблука наріжте на великі шматочки і зважте потрібну їх кількість.
Потім всі нарізані інгредієнти подрібнити за допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна. Перекручену овочево-фруктову суміш помістіть в посуд (казан або каструлю з товстим дном) для гасіння і поставте на невеликий вогонь. Тушкуйте аджику протягом 1 години від початку кипіння. За цей час овочі стануть м’якими.
Через годину гасіння насипте в аджику вказане в рецепті кількість цукру, солі, налийте олію і оцет і додайте подрібнений часник. Аджику перемішайте і тушкуйте ще 20 хвилин.
Готову аджику можете перекласти в банку і їсти відразу. Для зимової заготівлі розкладіть аджику в чисті банки і стерилізуйте заготовку за загальними правилами протягом 15 хвилин. Потім баночки закатаю, переверніть на кришки, остудіть під «шубою» і перенесіть на зберігання.
Вдалих і смачних заготовок!
Аджика без хрону Аджика з перцю Аджика з помідорів Аджика з помідорів і часнику класична Аджика з помідорів, перцю і моркви