Сира аджика з яблуками за нашим рецептом володіє масою вітамінів, оскільки не зазнає термічну обробку. Однак, щоб уповільнити і навіть зупинити процеси бродіння, а також запобігти псуванню кінцевого продукту, в аджику додають аспірин. При приготуванні використовуються кисло-солодкі яблука.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Перець чилі – 150 гр.
  • Перець чилі – 10 шт.
  • Яблука (кисло-солодкі) – 500 гр.
  • Часник – 500 гр.
  • Масло соняшникове – 500 мл
  • Сіль – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 200 мл
  • Ацетилсаліцилова кислота – 12 шт.

Процес приготування:

Готувати рецепт сирої аджики з яблуками легко! Ретельно помити солодкий болгарський перець.

Вирізати насінні коробки, видалити білі перегородки, перець порізати на довгі шматки.

Гострий перець також помити.

Порізати, вичистивши середину з насінням.

Відважити потрібну кількість часнику.

Почистити часник і злегка сполоснути.

Яблука краще брати пізніх кисло-солодких сортів, тверді. Бажано використовувати антонівку. Яблука добре помити.

Порізати яблука на четвертинки і видалити серединки з насінням.

Помідори перебрати, видалити зелені хвостики і помити, дати обсохнути.

Томати порізати навпіл.

Підготувати м’ясорубку.

Витягнути 12 таблеток аспірину.

Потрібна така велика кількість аспірину, оскільки у нас великий обсяг заготовок.

Таблетки подрібнити в порошок, можна їх покласти між двома газетами і прокатати качалкою.

Овочі з яблуками пропустити через м’ясорубку, вилити вийшло пюре в глибокий емальований таз. Треба на це звернути особливу увагу, оскільки алюмінієвий посуд тут же почне окислюватися і виділяти шкідливі речовини.

Всипати сіль за смаком, тут це одна чашка.

Перемішати до розчинення крупинок солі.

Підготувати соняшникову олію.

Відміряти півлітра олії.

Вилити олію в таз до пюре і знову розмішати.

Рівномірно посипати заготівлю порошком аспірину.

Додати оцет і розмішати.

Покласти в аджику 10 стручків маленького пекучого перцю Вогник.

Все ретельно перемішати, розлити аджику по простерилизованным банкам, закрутити прокип’яченими кришками. Перенести банки в підвал, де вони будуть стояти на збереженні.

Приємного апетиту!

Аджика Вогник Аджика з помідорів Аджика з яблуками і помідорами Аджика пальчики оближеш на зиму Грузинська аджика Помідори з яблуками на зиму