Пропонуємо вам швидкий рецепт приготування гострої аджики. Він універсальний, так як після подрібнення і заправки овочів можна відразу ж приступати до дегустації аджики, а можна проварити заправлені овочі 10 хвилин і закатати їх на зиму. Наша аджика ідеально підійде в якості соусу до шашлику, вареному і смаженому картоплі, та й просто до шматочку свіжого хрусткого хліба.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Перець чилі – 10 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Часник – 2 – 4 зуб.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати аджику з помідорів без перцю? Для приготування аджики ми вибрали помідори сорту сливка, тому що вони м’ясисті. Промиваємо під проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули.
Потім помідори розрізаємо навпіл і видаляємо плодоніжки, після чого нарізаємо їх на часточки.
Для додання аджике гостроти ми додамо в неї гострий перець. Якщо у вас немає свіжих стручків – можна скористатися сушеними.
Нарізаємо перець дрібними кубиками або подрібнюємо їх на блендері разом з помідорами.
Часник чистимо і промиваємо. Якщо хочете, щоб смак аджики був більш гострим – додавайте 4 зубчики часнику, якщо ж ні – досить 2 зубчиків.
В якості спецій в аджику ми вибрали хмелі-сунелі. Якщо спеції у своєму складі містять сіль – регулюйте кількість солі вказане в рецепті.
Всі інгредієнти подрібнюємо на блендері, додаємо в аджику рослинна олія, спеції і сіль, добре перемішуємо.
Готову аджику викладаємо в стерилізовану банку і закриваємо прокип’яченої кришкою.
Зберігатися така аджика в холодильнику. Трохи аджики залишаємо на дегустацію, приємного апетиту!
Аджика з гострого перцю Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів і часнику класична Аджика з помідорів класична Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика Кобра Гостра аджика Сира аджика