Традиційно аджику готують на основі кабачків і різних сортів перцю, але не менш смачна приправа виходить з баклажанів. Готувати можна і в казані, і в каструлі, і в мультиварці. Спробуйте!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Баклажан – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0.5 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Часник – 1 головка
  • Перець чилі – 2 – 5 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати аджику з баклажанів без стерилізації на зиму. Всі овочі для аджики добре помийте і серветкою просушіть. У перців видалити насіння і плодоніжки. Овочі наріжте на середні шматочки і перекрутіть їх на м’ясорубку зі середньої ґратами або подрібніть в блендері. Отримане овочеве пюре перелийте в посуд для гасіння аджики. Кількість гострого перцю вибрати по своєму смаку.

Потім насипте в пюре вказане в рецепті кількість солі і налийте рослинне масло. Посуд з аджикою поставте на середній вогонь і доведіть масу до кипіння.

Тушкуйте аджику на маленькому вогні протягом 1 години від початку кипіння. Посуд кришкою не закривайте і аджику періодично перемішуйте.

Готову гарячу аджику перекладіть в банки, краще попередньо обдати їх окропом. Баночки загорніть прокип’яченими кришками. Потім їх переверніть догори дном і накрийте будь «шубою». Остиглу аджику з баклажан перенесіть на зберігання в прохолодне місце, а краще в холодильник

Гарних і смачних заготовок!

Аджика Вогник Аджика з гострого перцю Аджика з перцю Аджика з помідорів Аджика з помідорів класична Аджика пальчики оближеш на зиму Гостра аджика