найважливіше в цьому рецепті – це стиглі і не зіпсовані помідори і перець. Відмінно, якщо овочі домашні, з власного городу, так аджика буде ще смачніше. Аджика виходить пікантна і дуже ароматна.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло соняшникове – 0.5 склянки
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Часник – 3 шт.
  • Оцтова есенція – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати аджику з помідорів заманиха, стиглі помідори добре промийте під проточною водою і виріжте у них місце кріплення плодоніжки. Наріжте помідори невеликими шматочками.

Перекладіть томати в блендер.

помідори Подрібніть до консистенції пюре.

Перець промийте, видаліть плодоніжку з насінням.

Часник очистіть і сполосніть під проточною водою.

перець Наріжте на невеликі шматки і викладіть в чашу блендера.

Перець разом з часником подрібніть в блендері.

У каструлю влийте олію і трохи прогрійте.

Перекладіть подрібнені помідори, перемішайте і поваріть на малому вогні 15 хвилин, помішуючи, не накриваючи кришкою.

Перекладіть часниково-перцеву масу у томати, розмішайте і варіть наступні 15 хвилин.


Додайте цукор, сіль соус і після закипання перемолите масу заглибним блендером і знову доведіть до кипіння. Можна останній процес виключити, якщо вас влаштовує консистенція аджики. Влийте оцет, перемішайте і розкладайте по простерилизованным банкам. Закрутіть кришки, переверніть тару догори дном і укутайте теплою тканиною.

Приємного апетиту!

Абхазька аджика Аджика без яблук Аджика з перцю Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів і часнику класична Аджика Кобра Суха аджика