найважливіше в цьому рецепті – це стиглі і не зіпсовані помідори і перець. Відмінно, якщо овочі домашні, з власного городу, так аджика буде ще смачніше. Аджика виходить пікантна і дуже ароматна.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло соняшникове – 0.5 склянки
- Перець чилі – 3 шт.
- Часник – 3 шт.
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати аджику з помідорів заманиха, стиглі помідори добре промийте під проточною водою і виріжте у них місце кріплення плодоніжки. Наріжте помідори невеликими шматочками.
Перекладіть томати в блендер.
помідори Подрібніть до консистенції пюре.
Перець промийте, видаліть плодоніжку з насінням.
Часник очистіть і сполосніть під проточною водою.
перець Наріжте на невеликі шматки і викладіть в чашу блендера.
Перець разом з часником подрібніть в блендері.
У каструлю влийте олію і трохи прогрійте.
Перекладіть подрібнені помідори, перемішайте і поваріть на малому вогні 15 хвилин, помішуючи, не накриваючи кришкою.
Перекладіть часниково-перцеву масу у томати, розмішайте і варіть наступні 15 хвилин.
Додайте цукор, сіль соус і після закипання перемолите масу заглибним блендером і знову доведіть до кипіння. Можна останній процес виключити, якщо вас влаштовує консистенція аджики. Влийте оцет, перемішайте і розкладайте по простерилизованным банкам. Закрутіть кришки, переверніть тару догори дном і укутайте теплою тканиною.
Приємного апетиту!
Абхазька аджика Аджика без яблук Аджика з перцю Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів і часнику класична Аджика Кобра Суха аджика