Аджика – універсальна домашня заготовка, якою заправляють салати, використовують в якості соусу до м’ясних страв, додають в супи, підливи і не тільки. В ній поєднується неймовірний смак, соковитість і користь для організму.
Інгредієнти: на 1 л.
- Болгарський перець солодкий – 2 кг
- Перець чилі – 3 – 5 шт.
- Цукор-пісок – 8 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Часник – 200 гр.
- Оцет яблучний 6% – 100 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати аджику з солодкого перцю на зиму, болгарський і гострий перець помийте, видаліть плодоніжки, перегородки і насіння, м’якоть розріжте на кілька частин. Гострий перець від насіння не очищати, тоді ваша аджика вийде більш гострою.
Часник очистіть від лушпиння і помийте.
В чашу блендера або комбайна складіть перець і часник. Овочі подрібніть до стану однорідного пюре.
Отриману овочеву масу перекладіть в миску, додайте цукор, сіль і оцет, перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.
Банки для аджики помийте і стерилізуйте, гвинтові кришки прокип’ятіть. Розкладіть заготовку по банкам, щільно закрийте кришки і приберіть їх в холодильник на зберігання. У такому вигляді аджика буде прекрасно зберігатися всю зиму.
Приємного апетиту!
Аджика без стерилізації Аджика без яблук Аджика Вогник Аджика з гострого перцю без варіння Аджика на зиму Аджика пальчики оближеш на зиму