Аджика – універсальна домашня заготовка, якою заправляють салати, використовують в якості соусу до м’ясних страв, додають в супи, підливи і не тільки. В ній поєднується неймовірний смак, соковитість і користь для організму.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Болгарський перець солодкий – 2 кг
  • Перець чилі – 3 – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 8 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Часник – 200 гр.
  • Оцет яблучний 6% – 100 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати аджику з солодкого перцю на зиму, болгарський і гострий перець помийте, видаліть плодоніжки, перегородки і насіння, м’якоть розріжте на кілька частин. Гострий перець від насіння не очищати, тоді ваша аджика вийде більш гострою.

Часник очистіть від лушпиння і помийте.

В чашу блендера або комбайна складіть перець і часник. Овочі подрібніть до стану однорідного пюре.

Отриману овочеву масу перекладіть в миску, додайте цукор, сіль і оцет, перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.

Банки для аджики помийте і стерилізуйте, гвинтові кришки прокип’ятіть. Розкладіть заготовку по банкам, щільно закрийте кришки і приберіть їх в холодильник на зберігання. У такому вигляді аджика буде прекрасно зберігатися всю зиму.

Приємного апетиту!

Аджика без стерилізації Аджика без яблук Аджика Вогник Аджика з гострого перцю без варіння Аджика на зиму Аджика пальчики оближеш на зиму