Якщо в аджику додати корінь хрону, яблука, гострий перець і часник, вийде кисло-солодка заготівля, при цьому досить гостра. Яблука додають неповторний смак аджике, а хрін посилює гостроту перцю чилі в кілька разів.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Яблука – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Корінь хрону – 200 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Часник – 200 гр.
- Перець чилі – 200 гр.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
Процес приготування:
Овочі помити, почистити. Всі складові зважуються вже в очищеному вигляді. У солодкого перцю видалити насіннєві коробки і перегородки.
Помідори, солодкий перець, моркву і яблука (бажано кисло-солодкі) пропустити через м’ясорубку, потім кожне пюре вилити в одну загальну глибоку каструлю з товстим дном і стінками.
Перемішати і встановити каструлю на слабкий вогонь. Варити пюре 1 годину, періодично помішуючи і знімаючи пінку.
Поки вариться заготівля, потрібно почистити і помити корінь хрону і гострий перець, а також часник.
Пропустити гострий перець, часник і хрін через м’ясорубку.
після 1 години після закипання додати часник з хріном і гострий перець в каструлю до заготівлі і варити ще 10 хв, помішуючи. Далі всипати сіль, цукровий пісок, влити оцет. Довести масу до кипіння.
Банки і кришки до них попередньо простерилізувати в духовці або над чайником, кришки кип’ятити 1 хв. і просушити.
Розлити аджику в киплячому стані по підготовленим банкам і закатати або закрутити гвинтовими кришками максимально щільно. Банки перевернути догори дном, прикрити теплою тканиною і дати повністю охолонути до кімнатної температури. Бажано використовувати банки об’ємом 200-250 мл, щоб відкрита аджика взимку довго не застоювалася в холодильнику.
Приємного апетиту!
Аджика Вогник Аджика з помідорів Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика з помідорів, хріну і часнику Аджика з яблуками Аджика пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви