Аджика – приправа, яка має безліч рецептів. Аджика може бути сирою або приготованою. Сьогодні я хочу поділитися цікавим рецептом аджики з яблуками, морквою, болгарським перцем.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Помідори свіжі – 5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Яблука – 1 кг
- Масло рослинне – 200 мл
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 3,5 ст. л.
- Перець чилі – 4 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Часник – 400 гр.
- Петрушка – за смаком
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати аджику з яблуками, морквою і перцем? Підготуйте необхідні інгредієнти для аджики з яблуками, морквою і перцем. Морква вимийте, обсушіть і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Яблука, помідори, болгарський і гіркий перець ретельно вимийте. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під водою.
Яблука наріжте на 4 частини і очистіть від серцевини. Помідори очистіть від плодоніжок і наріжте на кілька частин. Болгарський перець очистіть від серцевини і насіння. Очищений ріпчасту цибулю наріжте на кілька частин.
Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку або подрібніть до однорідної консистенції з допомогою блендера або кухонного комбайна.
Подрібнені помідори вилийте в глибоку металевий посуд з товстим дном. Ємність поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім по черзі додайте подрібнену моркву, яблука, цибулю і болгарський перець. Ретельно перемішайте. Зменшіть вогонь і варіть аджику приблизно 1-1,5 години, періодично помішуючи.
Тим часом часник очистіть від лушпиння і промийте під водою.
Гіркий перець очистіть від серцевини і насіння.
Петрушку і кріп ретельно промийте під холодною проточною водою, струсіть зайву вологу. Очищений часник і зелень пропустіть через м’ясорубку.
Очищений гіркий перець також подрібніть за допомогою м’ясорубки.
В гарячу овочеву масу додайте подрібнену зелень петрушки і кропу, гіркий перець і часник. Потім додайте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі. Ретельно перемішайте.
Влийте рослинне масло і столовий оцет, перемішайте і варіть ще 30 хвилин. Банки добре вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці або на водяній бані. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.
Розкладіть гарячу аджику по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками або загорніть з допомогою закаточной машинки. Гарячі банки переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на добу.
Потім приберіть аджику в темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Аджика з гострого перцю Аджика з помідорів Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика з помідорів, перцю і моркви Аджика на зиму Гостра аджика Грузинська аджика Солодка аджика