Пропонуємо вам відмінний варіант літньої закуски з сезонних овочів. Складається повністю з овочів і невеликої кількості спецій і рослинного масла, вона чудово підійде для подачі на святковий або повсякденний стіл в якості закуски або гарніру до м’ясних страв, а також легкого перекусу на хрусткому тості.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Кабачки – 1 кг
  • Морква – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 700 гр.
  • Баклажан – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Як почати готувати аджику з кабачків і баклажанів? Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо на 10-15 хвилин у холодній воді, щоб він не дратував очі при нарізуванні. Потім шаткуємо його дрібними кубиками. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. У попередньо розігріту глибоку сковороду з рослинною олією викладаємо цибулю, обсмажуємо його 2-3 хвилини на середньому вогні, потім додаємо моркву, перемішуємо і смажимо ще 4-5 хвилин.

Баклажани промиваємо, видаляємо плодоніжки і нарізаємо їх дрібними кубиками. Викладаємо баклажани в сковороду до цибулі і моркви, перемішуємо і обсмажуємо 2-3 хвилини.

Кабачки промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки. Так як кабачки молоді ми не чистимо шкірку і насіння. Нарізаємо їх дрібними кубиками і відправляємо в сковороду до овочів, перемішуємо і обсмажуємо 2-3 хвилини.

Потім відправляємо в сковороду дрібно нарізаний болгарський перець, знову перемішуємо і обсмажуємо овочі 3-4 хвилини.

Помідори промиваємо, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Потім помідори нарізаємо дрібними кубиками і додаємо в сковороду до овочів. Додаємо сіль і спеції, перемішуємо і готуємо на повільному вогні 25-30 хвилин.

Після закінчення часу в сковороду до овочів додаємо пропущений через прес часник, перемішуємо і продовжуємо тушкувати овочі до готовності ще 15-20 хвилин. Потім сковороду з овочами знімаємо з вогню.

Даємо аджике трохи охолонути, викладаємо в піалу і подаємо на стіл. Аджика однаково хороша як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!

Абхазька аджика Аджика з болгарським перцем Аджика з кабачків і помідорів Аджика з помідорів і часнику Аджика класична Гостра аджика