Цей рецепт призначений для любителів пікантною приправи. Аджику пропонується приготувати на основі яблук, солодкого перцю і зелені зі спеціями. Яблука додадуть аджике ніжність і кисло-солодкий смак. Така аджика заготовлюється без теплової обробки, тому зберігають її у холодильнику. Подається вона як приправа до м’ясних страв.
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Яблука – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 4 кг
- Часник 8 зуб.
- Морква – 0.5 кг
- Перець чилі – 0.5 кг
- Кінза – 200 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 склянки
Процес приготування:
Як приготувати аджику з яблуками та зеленню? Перці, солодкий і чилі, почистіть від плодоніжок і насіння і помийте. Почистіть від лушпиння головки часнику. Потім їх перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами. Отриману овочеву масу перекладіть в глибоку миску.
Почистіть від шкірки моркву і яблука, промийте їх і подрібніть на крупну тертку.
Добре промийте зелену кінзу і її дрібно наріжте.
У посуд до овочевої маси перекладіть натерті яблука і моркву, додайте нарізану кінзу, насипте необхідну кількість солі і цукру і налийте рослинне масло. Всі інгредієнти добре перемішайте.
Приготовленої аджике дайте постояти 2 години, а потім розкладіть її у сухі чисті банки. Закрийте баночки пластиковими кришками і поставте на зберігання в холодильник.
Їжте на здоров’я!
Аджика без варіння Аджика з гострого перцю Аджика з кінзою Аджика з морквою Аджика з яблуками Аджика пальчики оближеш на зиму Гостра аджика Солодка аджика