Цей рецепт призначений для любителів пікантною приправи. Аджику пропонується приготувати на основі яблук, солодкого перцю і зелені зі спеціями. Яблука додадуть аджике ніжність і кисло-солодкий смак. Така аджика заготовлюється без теплової обробки, тому зберігають її у холодильнику. Подається вона як приправа до м’ясних страв.


Інгредієнти: на 3.5 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 4 кг
  • Часник 8 зуб.
  • Морква – 0.5 кг
  • Перець чилі – 0.5 кг
  • Кінза – 200 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 склянки

Процес приготування:

Як приготувати аджику з яблуками та зеленню? Перці, солодкий і чилі, почистіть від плодоніжок і насіння і помийте. Почистіть від лушпиння головки часнику. Потім їх перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами. Отриману овочеву масу перекладіть в глибоку миску.

Почистіть від шкірки моркву і яблука, промийте їх і подрібніть на крупну тертку.

Добре промийте зелену кінзу і її дрібно наріжте.

У посуд до овочевої маси перекладіть натерті яблука і моркву, додайте нарізану кінзу, насипте необхідну кількість солі і цукру і налийте рослинне масло. Всі інгредієнти добре перемішайте.

Приготовленої аджике дайте постояти 2 години, а потім розкладіть її у сухі чисті банки. Закрийте баночки пластиковими кришками і поставте на зберігання в холодильник.

Їжте на здоров’я!

Аджика без варіння Аджика з гострого перцю Аджика з кінзою Аджика з морквою Аджика з яблуками Аджика пальчики оближеш на зиму Гостра аджика Солодка аджика