Найбільш звичною вважається червона аджика. Але, для різноманітності і якщо любите соуси погостріше і пекуче – приготуйте зелену аджику з гострого перцю і зелені. Заготівля робиться холодним способом, завдяки чому максимально зберігається первісна користь і смак продуктів.
Інгредієнти: на 0.6 л.
- Перець чилі (зелені) – 1 кг
- Часник – 250 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет винний червоний – 100 мл
- Петрушка – 70 гр.
- Коріандр – 100 гр.
- Селера – 40 гр.
- Пажитник (блакитний сушений) – 2 ст. л.
- Кріп (сушений) – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати аджику з зеленого перцю на зиму легко! Промийте перець і зелень під проточною водою.
Пекучий перець акуратно звільнити від насіння і плодоніжки. Часник очистіть від лушпиння.
Пропустіть перець через м’ясорубку, перемелюючи.
Слідом перекрутіть очищені і промиті часточки часнику.
Далі перекрутіть вимиту і злегка обсушену зелень.
Перемішайте всі інгредієнти між собою. Краще це робити в рукавичках, щоб не пекло руки.
Додайте спеції, сіль і приправте заготовку.
Знову ретельно розмішайте масу.
Розподіліть аджику по стерильним банкам до самого верху, закрити капроновими кришками і зберігайте в холодильнику.
Приємного апетиту!
Абхазька аджика Аджика без помідорів Аджика без стерилізації Аджика з гострого перцю без варіння Аджика класична Аджика Кобра Суха аджика