Найбільш звичною вважається червона аджика. Але, для різноманітності і якщо любите соуси погостріше і пекуче – приготуйте зелену аджику з гострого перцю і зелені. Заготівля робиться холодним способом, завдяки чому максимально зберігається первісна користь і смак продуктів.


Інгредієнти: на 0.6 л.

  • Перець чилі (зелені) – 1 кг
  • Часник – 250 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет винний червоний – 100 мл
  • Петрушка – 70 гр.
  • Коріандр – 100 гр.
  • Селера – 40 гр.
  • Пажитник (блакитний сушений) – 2 ст. л.
  • Кріп (сушений) – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати аджику з зеленого перцю на зиму легко! Промийте перець і зелень під проточною водою.

Пекучий перець акуратно звільнити від насіння і плодоніжки. Часник очистіть від лушпиння.

Пропустіть перець через м’ясорубку, перемелюючи.

Слідом перекрутіть очищені і промиті часточки часнику.

Далі перекрутіть вимиту і злегка обсушену зелень.

Перемішайте всі інгредієнти між собою. Краще це робити в рукавичках, щоб не пекло руки.

Додайте спеції, сіль і приправте заготовку.

Знову ретельно розмішайте масу.

Розподіліть аджику по стерильним банкам до самого верху, закрити капроновими кришками і зберігайте в холодильнику.

Приємного апетиту!

Абхазька аджика Аджика без помідорів Аджика без стерилізації Аджика з гострого перцю без варіння Аджика класична Аджика Кобра Суха аджика