Аджика з зелених і червоних томатів простий у приготуванні і сподобається більшості домочадців! Аджика – гострий соус, який можна приготувати з стиглих помідорів, зелених помідорів, із слив або з соковитих яблук. Соус виходить насиченим і досить гострим. Кількість гострого перцю і часнику можна зменшити відповідно вашим вимогам.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Помідори зелені – 2,5 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Перець чилі – 8 шт.
  • Часник – 3 головки
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Сіль велика – 0,5 склянки

Процес приготування:

Як почати готувати аджику з зелених і червоних помідорів? Зелені помідори, червоні помідори, болгарський перець, гострий перець ретельно вимийте. Помідори наріжте на кілька частин, видаливши плодоніжку. Перець очистіть від насіння і серцевини, наріжте на скибочки. Часник очистіть від лушпиння і промийте. Червоні помідори викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції.

Подрібнені червоні помідори викладіть в глибоку ємність. У чашу блендера викладіть часточки гострого і болгарського перцю, також подрібніть до однорідної консистенції.

Подрібнений перець викладіть в ємність до подрібненим червоним помідорів.

Тепер черга дійшла до зелених помідорів. Викладіть їх у чашу блендера і подрібніть. Замість блендера можна скористатися м’ясорубкою або кухонним комбайном.

Таким чином подрібніть всі зелені помідори і відправте в ємність до іншої овочевої маси. Ретельно перемішайте.

Очищений часник викладіть в чашу блендера і подрібніть. Для кращого подрібнення налийте трохи олії.

Подрібнені овочі викладіть в глибоку ємність з товстим дном і поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Варіть аджику приблизно 50-60 хвилин.

Потім додайте подрібнений часник до провареної овочевої маси.

Слідом відправте в ємність необхідну кількість кам’яної солі і цукрового піску.

Влийте рослинне масло.

Потім влийте столовий оцет.

Ретельно перемішайте аджику і варіть на повільному вогні ще 10-15 хвилин після закипання. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі.

Ополоником розлийте гарячу аджику по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з аджикою переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім приберіть в темне прохолодне місце на зберігання. Обов’язково зніміть пробу, намазавши гостру закуску на шматочок свіжого хліба.

Приємного апетиту!

Аджика Аджика без яблук Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів і часнику Зелені помідори на зиму