Вважається, що справжня, класична грузинська аджика не потребує варіння. Така сира аджика і готується простіше і швидше, і зберігає всі корисні вітаміни та мікроелементи свіжих овочів, які загубилися б в процесі термічної обробки.


Інгредієнти: на 0.4 л.

  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Часник – 100 гр.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кінза – 1 пучок
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Коріандр – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування грузинської аджики без варіння? Підготувати всі продукти для грузинської аджики.

Зелень петрушки і кінзи промити під холодною водою і просушити на кухонному рушнику.

Перці помити, просушити, видалити плодоніжки і насіння, нарізати перці шматочками.

Часник очистити.

Волоські горіхи підсушити на сухій сковороді.

В блендері або м’ясорубці подрібнити перці, часник, горіхи і зелень петрушки і кінзи в пюре. Перемішати пюре і залишити на 1е2 годин при кімнатній температурі (не забувайте іноді перемішувати масу).

В стерилізовану банку викласти отриману грузинську аджику без варіння. Закрити банки стерилізованої кришкою.

Така закуска відмінно зберігається в холодильнику. Це дуже смачно, а головне, швидко і просто!

Аджика Аджика без помідорів Аджика без хрону Аджика з кінзою Аджика з петрушкою Аджика класична Аджика пальчики оближеш на зиму